Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, 2015 Mart ayı divan toplantısı yapıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, AGD Dış İlişkiler Komisyonu’ndan sorumlu Alladdin Demirel ile ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıya, çok sayıda dernek üyesi de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, her geçen gün ülke gençliğinin durumunun kötüye gittiğini öne sürerek, bir an önce eğitim sistemi temelinin milli ve manevi değerlerle şekillenmesi gerektiğini söyleyerek, “Bizlerin görevi peygamberlerin yaptığı gibi tebliğ görevini yapmaktır. İyiyi, doğruyu, faydalı ve güzel olanı anlatmakla mükellefiz. Bunların hepsini kapsayan Hakk’ı anlatmakla yükümlüyüz. Bizim üzerimize düşeni yaptıktan sonra karşıdaki ister uyar, ister uymaz gerisi Allah’ın takdiridir. Sonuç olumlu veya olumsuz hiç fark etmez, Allah bunun karşılığını bize verecektir” dedi.
Misyonerlik faaliyetlerinin Van’da açıktan yapılmaya başlandığını öne süren Akbulut, bu yöndeki çalışmaların emperyalist planın bir parçası olduğunu belirterek, "Müslümanları Hıristiyanlaştırma üzerine yapılan bu faaliyetler aslında milli ve manevi değerlerinden yoksun ya da bu değerlerden mahrum gençliğimizin aklını karıştırmak, İslam karşıtlığı oluşturmak ve ‘üç hak din vardır’ fikrini zihinlerde canlandırmak için yapılan bir yozlaşma çalışmasıdır. Bu faaliyetler devlet tarafında kontrol altına alınmalıdır. Aksi takdirde gençlerimiz bir bataklığa doğru sürüklenecektir” diye konuştu.
AB güdümünde bir siyaset izleyerek ülke yönetmenin sonucu bugünkü gençliğin ortaya çıktığını söyleyen Akbulut, "Ecdadımızın yüzyıllarca dünyaya adalet dağıttığı bir anlayıştan uzaklaşıp, bize karşı sürekli düşman olan zihniyetle birlikte hareket ederek ne ülkemize ne de bütün dünya insanına yarar gelmez. Aynı şekilde ülkemizin gençliğini düşmanlarımızdan oluşan bir topluluk olan AB normlarına şekillendirerek gelecek neslimizi tehlikeye atıyoruz. Çünkü gençlerimizin kurtuluşu ancak ve ancak milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak olacaktır. Bunun dışındaki bütün sistem ve anlayışlar boştur ve yararsızdır" ifadelerini kullandı.
Geniş katılımla gerçekleşen divan toplantısı, ilçe başkanlarının rapor sunumları ve dilek temennileriyle son buldu.