TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde Tuşba ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Ortaokulu ve Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu tarafından Bilim Fuarı sergisi düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen bilim fuarına, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Fatih Köse, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi ve Celal Gezici, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Projelerin sergilendiği stantları tek tek gezen davetliler, öğrencilerden bilgiler aldı.
Okullar tarafından düzenlenen bilim fuarı etkinlikleri açılışlarında katılımcı öğrencileri tebrik eden Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, “Öncelikle okullarımızın düzenlemiş oldukları bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin birbirinden değerli eserlerinin sergilendiği bilim fuarına katılmaktan onur duydum. Büyük buluşların küçük fikirlerle başladığı anlayışıyla öğretmenleri öncülüğünde medeni cesaretlerini ortaya koyan öğrencilerimizi ve onlara destek olan idareci, öğretmen ve velilerimizi gönülden kutluyorum.Bu nazik davetinizden dolayı şahsım ve katılımcılarımız adına teşekkür ediyor, öğrencilerimizin bu güzel başarılı çalışmalarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.