AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, depremden sonra TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunların Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildiğini söyledi.
TOKİ konutlarında oturan halkın sorunlarıyla ilgilendiklerine dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “Halkımızın makul, mantıklı ve meşru olan, toplumsal sorun ve istekleri ile yakından ilgileniyoruz. Milletvekili adaylarımız ve parti teşkilatlarımızla birlikte, çözüm için çalışıyoruz. Bu konuda yapılabilecek her türlü girişimde bulunuyoruz. Ancak TOKİ konutlarında bir takım sorunların yaşanması, bir yıl içinde 17 binden fazla konutun, dünyaya örnek olacak şekilde AK Parti iktidarı tarafından yapıldığını kimse unutmasın. Böylesine büyük bir hizmeti küçümsemek insafsızlık olur. Çünkü bir yanda dünyaya örnek olacak bir hizmet anlayışı var, diğer yanda Van’a getirdiğimiz suyun dağıtımını dahi yapamayan, insanları tankerlerle taşınan suya mahkûm bırakan ideolojik siyaset anlayışı var. Çalışmayanlara ses çıkarmayıp, üretilen hizmetlerin küçümsenerek eleştirilmesi, hak ve adalet değildir” dedi.
TOKİ konutlarında oturan halkın yüreğine su serpen AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, şunları söyledi: “TOKİ konutlarında oturan halkımızın sorunlarını not aldık. Herkesi ilgilendiren toplumsal sorunları ayrıştırıp bir rapor hazırladık. Konut fiyatları, taksitlerin ertelenmesi, taksit sayılarının artırılıp miktarların düşürülmesi, Erciş’teki kentsel dönüşüm gibi sorun ve isteklerin yer aldığı raporumuz, Ağrı mitingine geldiğinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na Van Milletvekili Adayımız Prof.Dr. Ömer Çaha tarafından ulaştırıldı. Başbakanımız konuyla bizzat ilgileniyor. Van mitingine geldiğinde rapor ile ilgili sonuçları bizle paylaşılmasını bekliyoruz.”
“HALK SU İSTİYOR BELEDİYE MAZERET ÜRETİYOR”
TOKİ konutları başta olmak üzere Van’ın 50 yıllık su ihtiyacını gidermek için hükümetin Devlet Su İşleri aracılığıyla yeni bir içme suyu hattı çektiğine vurgu yapan Faruk Alpaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Hükümetimiz Van’a suyu getirdi, suyun şehir içi dağıtımı Van Büyükşehir Belediyesinin görevidir. Su sorununu çözme görevini yerine getirmek yerine, halkımızı ‘görevimiz değil’ diyerek tankerlerle su taşımak zorunda bırakılması yanlış bir uygulama. Halka siyaset yerine hizmet edilmesi gerekiyor. Hükümet Van’a suyu getirdi, halk su istiyor, belediye ise mazeret üretiyor. Büyükşehir belediyesinin musluklardan kan akıtarak halkı tehdit etmek yerine, su akıtarak hizmet etmesi gerekiyor. Hükümetten, Ankara’dan gelmesi gerekeni biz getireceğiz, siz de halkın istediği hizmeti üretmelisiniz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, tüm siyasi aktörleri ve yerel yönetimleri el ele vererek halka hizmet etmeye davet ediyorum.”