Van’da, seçim çalışması yapan AK Parti İpekyolu Kadın Kolları üyelerine saldırı düzenlendi.
Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ve köy ziyaretlerine çıkan AK Partili kadınlara, Erek Caddesinde bir grup tarafından saldırı gerçekleşti. Mahalle ziyaretlerinde broşür dağıtan AK Parti İpekyolu Kadın Kolları üyelerinin önünü kesen ve kendisini BDP İpekyolu Meclis Üyesi olarak tanıtan bir kadın, AK Partili kadınların mahalleye girmesini engelledi. Mahallelerde broşür dağıtımında bulunan yaklaşık 10 kişilik kadın kolları üyelerine sözlü hakaretlerde bulunan ve meclis üyesi olduğunu iddia eden kadın, daha sonra ellerinde broşür olan kadınların üzerine yürüdü. Çevredekilerin araya girmesi ile müdahale edilen kadın oradan uzaklaştırılırken, olayla ilgili soruşturma açılması için polis tarafından tutanak tutuldu.
Saldırıyla ilgili bilgi veren AK Parti İpekyolu Kadın Kolları üyeleri, bu tür çirkin saldırıların yıpratmaya, psikolojik baskı uygulamaya yönelik olduğunu ifade ederek, kendilerinin bu tür saldırılarla asla yılmayacağını belirtti. AK Partili kadınlar, ‘‘Genel seçimler kapsamında en doğal hakkımız olan seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalleler, cadde ve sokaklara giderek, adaylarımızın broşürlerini dağıtıyor, halkımızla bir araya geliyoruz. Erek Caddesinde seçim çalışmalarımızı sürdürdüğümüz esnada önümüzü kesen bir kadın, kendisinin BDP İpekyolu Meclis üyesi olduğunu ve bizim burada çalışma yapamayacağımızı söyledi. Polis memurlarının sakinleştirmeye çalıştığı kadın üzerimize yürüyerek bize hakaretlerde bulundu. Cumhuriyet mahallesinde darp edildiğimiz için polise suç duyurusunda bulunduk. Biz, AK Partili kadınlar olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hiçbir baskı, şiddet bizi yıldıramayacak’’ dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda ise, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: ‘‘Birileri maalesef yine düğmeye bastı. Kadın kollarımıza yönelik saldırının kabullenecek hiçbir yanı yok. Seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan ve kendisini BDP meclis üyesi olarak gösteren bir kadın, kadın kolları üyeleri ve yanındakilere sözlü saldırı ile yıldırmaya ve oradan uzaklaştırmaya çalışmıştır. Bu çirkin saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.’’