Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Üniversiteler Komisyonu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mezuniyet Gecesi’ düzenlendi.
Gençlik Spor Merkezi Salonu’nda düzenlenen Mezuniyet Gecesi’ne Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Şeref Akbulut, Saadet Partisi Van Milletvekili adayları Özay İlhan, Uğur Çiçekel ve Fatih Ebinç, Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş, MGV eski Van Şube Başkanı Mevlüt Gündüz ve eski Üniversite Komisyonu Başkanı Celaleddin Duran katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, Osman Gündüz’ün seslendirdiği ezgiler ile devam etti. Programda mezun olanlara hediyeler ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Gecede bir konuşma yapan AGD Şube Başkanı Şeref Akbulut, bu geçici hayat içinde farklı mesuliyetlerimiz olduğunu belirterek, hayatın içinde yapılan işlerin ahretimiz için gerekli olduğunu söyledi. Akbulut, Peygamber Efendimizin genç nesillere önem verdiğini söyleyerek, “Dünyadaki İslami uyanışlar hep genç neslin öncülüğünde başlamıştır. Bunun böyle olmasındaki sebep, gençlerin büyüklerine göre mülkiyet sevdasının az olmasından geçmektedir. Buradaki mezun olacak kardeşlerimiz, yaşıtlarının gününü gün ettiği bir dönemde her şeyi bir kenara koyup Allah’ın rızasını sırtladı. Sizler hayatınızın en önemli evresinde büyük bir mücadeleye giriştiniz. Rabbim bu halinizi mezuniyetten sonrada devam ettirsin” diye konuştu.
Bu davanın Allah’ın yoluna adamış insanın nasıl olduğunu öğrettiğini söyleyen Akbulut, bu hareketin kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti.
Mezuniyet Gecesi’nde bir konuşma yapan MGV eski Van Şube Başkanı Mevlüt Gündüz ise, bu davada Allah rızası için nasıl aksiyon adamı olunacağını öğrendiklerini söyleyerek, “Öyle bir dava ki hangi coğrafyaya gidersek gidelim her yerde bu davanın izlerini görmek mümkün” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Kuveyt’ten programa katılmak için Van’a gelen eski Üniversite Komisyonu Başkanı Celaleddin Duran da, “Üniversiteli gençler olarak, inançlı insan olarak yetiştirmek için, manevi eğitime büyük önem vermelisiniz. İmam-Hatip okullarımız, Kur’an kurslarımız, ilahiyat fakültelerimiz, dini öğreten her türlü çalışmalar, bütün bunların hepsi, milletin manevi yapısını güçlendireceği için son derece faydalı adımlardır. Eğer bunu hissediyorsanız, feraset sahibisiniz. Manen güçlü olmanın en büyük ehemmiyete haiz olduğunu idrak etmek hidayettir. Buna ulaşmanın vasıtası olarak bu söylediğimiz kuruluşları yapmak gerektiğini anlamak ferasettir. Bu kuruluşları bizzat kurmanın adı da dirayettir. İşte Cenab-ı Allah millî görüşçülere onların inancındaki Allah’a teslimiyetten dolayı, inançlarındaki manevi yapıdan dolayı yardım eder ve onlar hidayet, feraset ve dirayet sahibi olurlar. Bundan dolayıdır ki bu teşkilatta ve bu davada mezun olmak, çalışmak herkese nasip olmaz. Bizde mezun olmak yoktur. Takatimizin sonuna kadar malımızla ve canımızla Rahman’ın rızasını kazanma uğruna fisebilillah çalışmak vardır” şeklinde konuştu.