Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mahalle muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulunmak üzere ’Muhtarlar İstişare Toplantısı’ düzenledi.
Göreve gelir gelmez muhtarlarla periyodik istişare toplantıları düzenleyerek, mahallelerde yaşanan sorun ve sıkıntıları birinci derecede yetkili ağızlardan dinleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, iş sezonun başlamasına kısa bir süre kala üçüncü kez tüm mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Mahalle muhtarıyla tam bir uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, zaman zaman grup mahalleler muhtarlar toplantısının yanı sıra bir yıllık görev süresince üçüncü kez tüm mahalle muhtarlarının katılımıyla ’Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tuşba Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda, mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda tek tek istek ve önerileri alan ve gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Özgökçe, mahalle muhtarlarının mesai arkadaşları olduğunu, işbirliği ve tam uyum içinde çalıştıklarını ve bundan sonrada çalışacaklarını söyledi. Başkan Özgökçe, "Muhtarlarımız, mahalleleri ile ilgili her türlü sorunu bize bildirirse daha kolay ve daha çabuk çözülür. Bizim toplumumuzda en büyük yara; insanların bir biri ile görüşememesi, istişare edememesidir. Bir evde veya ailede dahi insanlar birbiri ile görüşemeyince ciddi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Ama bizler Tuşba ailesi olarak inşallah bu tür istişare toplantılarımızı artıracağız" dedi.
“7 AYRI BRANŞTA MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇIYORUZ”
Tüm mahalleleri tek tek ziyaret ettiklerini ve gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerde karşılaştıkları en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, işsizliğin önüne geçmek için de ilk adım olarak meslek edindirme kursları açacaklarını söyledi. Başkan Özgökçe, "Her Cuma ’Halk Günü’ toplantısını yapıyoruz. Gelen arkadaşlarımız iş istiyorlar. ’Ne iş yapıyorsun? dediğimizde de ’Düz işçiyim’ veya ’Ne iş olursa yaparım’ diyorlar. Düz işçi veya ne iş olsa yapacağım olmaz. Onun için biz belediye olarak 7 ayrı daldan mahallelerimizde meslek edindirme kursları açıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen ve meslek sahibi olmak isteyen arkadaşlarımız bu kurslarımıza başvursunlar. Biz bu kursları Allah rızası için gençlerimiz, kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz meslek sahibi olsunlar diye açtık" ifadelerini kullandı.
KOSGEB ile ayrıca ortak bir çalışma hazırladıklarını dile getiren Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kurslarını başarı ile tamamlayarak sertifikasını alan gençlerin, engellilerin ve kadınların, KOSGEB’e başvurarak 30 bin TL hibe ve 70 TL’si ise sıfır faizli ve 2 yıl geri ödemeli kredi alabileceklerini ifade etti. Bunun bölgede meslek sahibi olup, iş yeri açmak isteyenler için önemli bir kapı olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe, "Biz burada ne yapıyorsak halkımız ve mahallelilerimiz için yapıyoruz. Sizden gelen sorun ve sıkıntılar ne varsa Allah’ın izni ile biz burada çözmeye çalışacağız. Biz elimizdeki imkanlarla çözeceğiz. Bunun yanı sıra gerek KOSGEB gerek bakanlıklar ve gerekse AB nezdinde de elimizden ne gelirse yapacağız" ifadelerini kullandı.
“İŞİMİZ ALLAH RIZASI İÇİN VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Merkez mahallelerde karşılaştıkları en büyük sorunların başında yeni yolların açılması olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, ancak mahallelerin talebi olan yeni yolların açılması için tapuların alınması, ifrazların yapılıp, yol, park ve diğer terkinlerin yapılması ve Tuşba Belediyesi’ne verilecek tüm yolların hemen açılacağını ve dolaysıyla alt ve üst yapıların bir an evvel mahallelere ulaştırmak istediğini anlattı. Aksi takdirde yol açmalarının imkansız olacağını söyleyen Başkan Özgökçe, "Bizim işimiz Allah rızası için vatandaşların işini kolaylaştırmaktır ve bunun için buradayız. Ama bazı mahallelerimizden insanlar ev yapmış ve evin önüne gidecek yol yok. Ben yol yapmaya kalktığım zaman başkasının tapulu tarlasına veya arsasına giriyorum. Diğer mahallelerimizin de bu duruma düşmemesi için Allah rızası için kendiniz için değil, geleceğiniz olan çocuklarınız, torunlarınız için, gelecek 40 yıllık plan için cadde ve sokaklarınızı geniş tutun. Biz de o yollarınıza asfalt ve parke taşı yaparak bir medeniyeti birlikte inşa edelim” şeklinde konuştu.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte yol genişletme, asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarını yapacaklarını söyleyen Başkan Özgökçe, "Yol medeniyettir. Görüyorum ki tüm mahallelilerimiz daha geniş yollar, sokaklar, park ve sosyal donatılar için kendi arsalarından bizlere yardımcı olmak için gayret gösteriyor, tüm mahallilerimiz adına sizlerin bu gayretinizi tebrik ediyor, kolaylıklar dilerim" diye konuştu.
’MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KURUYORUZ’
İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın imzasıyla yayımlanan genelge üzerine Muhtarlıklar Müdürlüğü adı altında bir birim kuracaklarını dile getiren Başkan Özgökçe, bu birimin muhtarların sorunları ile bire bir ilgileneceğini ve sorunlarını çözeceğini kaydetti. Başkan Özgökçe, "Muhtarlarımızın önemi, değeri ve kıymeti git gide artmaktadır. Çünkü sizlerde kendi mahallelerinizden en yüksek oyla seçilmiş insanlarsınız. Vatandaşlar sizlere yetki verdi. Bu yetkiyi Allah’ın izni ile kalan 4 yıllık süreç içinde en iyi şekilde kullanacaksınız. Bu yaptığınız iş sırf maaş için yapılan bir iş değildir. Bu bir hizmet aşkı ve davadır. Sizin yaptığınız bu hizmete karşı bütün birim müdürlerimiz, meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımız emrinizde olacağız. Ayrıca siz muhtarlarımızın gelip oturabileceğiniz ve vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyebileceğiniz güzel, nezih ve modern bir muhtarlık konağını 2016 yılı yatırım programımıza aldık. Yani kendi hizmet binamızı yapmadan sizlerin konaklarını yapacağız" ifadelerini kullandı.
Kültür ve Sosyal İşler, Park ve Bahçeler ile İmar ve Şehircilik birim müdürlerinin de mahallelerde gerçekleştirecekleri projeler hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdiği istişare toplantısında, ayrıca mahalle muhtarları da belediyeden beklentileri ile dilek ve temennilerini ilettiler. Toplantıların ardından Belediye Başkanı Özgökçe, mahalle muhtarlarına öğle yemeği ikram ettikten sonra uğurladı.