Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Fevzi Özgökçe, yayınladığı mesajında, “Dünya Çevre Günü’nde, dünya çapında doğada sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre eylemi teşvik için farkındalık meydana getirmek gerekmektedir. Van Gölü ve Erçek Gölü başta olmak üzere tüm sulak ve step alanlar için olumlu her adımın bu mavi gezegenimizde üreten ve koruyan bir kolektif güce, bireysel eylemlere, insanlara ilham ve destek günü olarak Dünya Çevre Günü’nde hizmet vermektedir. Gıda, su ve enerji alanları başta olmak üzere, yedi milyar insanın düşleri, bu yaşlı gezegende çevreye verilmesi gereken bakım ile bilinçli tüketim şarttır” dedi.
Çevre kirliliğinin insan sağlığını en çok etkileyen unsurların başından geldiğini ve bütün ülkelerin ortak sorunu olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, “Temiz bir çevrede yaşamak, çevreye karşı duyarlı olmak ve doğal kaynaklarımızı doğru kullanmakla mümkündür’’ ifadelerini kullandı.
Tüm dünyanın küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden faktörlere karşı büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Başkan Özgökçe, çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet etti. Tuşba Belediyesi olarak çevreyi koruma adına birçok etkinlik düzenlediklerini dile getiren Özgökçe, “Çevre ve çevre sağlığının korunması, iyileştirilmesi ile ilgili eğitim ve seminerler düzenleyerek halkımıza çevre bilinci aşılıyoruz. Toplumu çevre kirliliğine karşı bilinçlendirmek amacıyla ekiplerimiz her mahallemizi ziyaret etmekte ve broşür ile afiş dağıtmaktadır. En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu belirtir, daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması umuduyla herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.