Van’ın Gürpınar Belediyesi’nin hazırladığı yıllık faaliyet raporu mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Gürpınar Belediye Meclisi’nin nisan ayı ilk oturumu gerçekleşti. Yapılan oturumda belediyenin bir yıllık faaliyet raporu ele alındı. Belediye faaliyetlerinin ayrıntılı şekilde ele alındığı meclis oturumunda, rapor oy birliği ile kabul edildi. Ardından bir konuşma yapan Eş Başkan Yıldız Çetin, ilk yıllarında belediyecilik sistemlerini oturtabilmek için büyük çaba harcadıklarını kaydederek, "Büyükşehir Yasası ile birlikte bilindiği üzere belediyemizin hizmet sınırı da değişti. Bizim yeni duruma göre sistemimizi yeniden inşa etmemiz, ilçenin her noktasına hizmet götürecek şekilde sistemimizi oluşturmamız gerekiyordu" dedi.
Bu duruma rağmen belediyecilik faaliyetlerini aksatmamak için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Çetin, ilk yılı beklediklerinden daha iyi geçirdiklerini söyledi.
Eş Başkan Zeki Yıldız ise, hizmette geçen yılın sadece bir başlangıç olduğunu kaydederek, "Önemli hazırlıklarımız var. Bu projelendirme çalışmalarımızın bir bölümünü tamamladık, halen projelendirmemiz gereken önemli şeyler de var. Bu doğrultuda önemli hizmetlere imza atacağımızı herkesin bilmesini istiyorum" dedi.
Belediyeciliği farklı bir perspektifle ele aldıklarını da söyleyen Yıldız, "Alışılagelmiş belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçerek ilçeyi bütünlüklü ele alacak, ilçemizin bütünlüklü gelişmesini sağlayacağız" diye konuştu.