Van’ın Çatak ilçesindeki Seyvan Yavuz İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları ’Okuma Bayramı’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Okulun konferans salonunda düzenlenen ve 70 öğrenciden 68’inin okumaya geçtiği Okuma Bayramı etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, şube müdürleri, merkez okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Okulun birinci sınıfında eğitim gören 20 öğrencinin yaptığı gösteri, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Öğrencilerin hazırlamış oldukları program kapsamında skeçler ve piyes gösterileri yapılarak şiirler okundu.
Burada konuşan okul müdürü Bahri Sidal, bugün bayram yapan öğrencilerin 8 ay önce okuma yazma bilmediklerini belirterek, “Bu hepimiz için sevindirici, mutluluk verici bir durumdur. Sevgili öğrencilerim, sizler bizlerin umudusunuz, güç kaynağısınız. Gelecek günler sizlerle güzelleşecek, aydınlanacaktır. Çocuklarımıza yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitim yatırımı uzun bir süreçtir. Tüm çabalarımız eğitimin merkezinde olan çocuklarımız içindir. Değerli veliler bu mutlu günde çocuklarınızın yanında olmanız, gelecekte onların yanında olduğunuzu hissettirmektir. Eğitimde birinci sınıf çok önemli bir dönem, çocukların bu safhada okumayı öğrenmiş olmaları, örnek olacak bir sonuçtur. Sınıf öğretmenlerimizi, öğrencileri bu seviyeye getirdiği için kutluyorum” diye konuştu.
Gösteri sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş okumaya geçen tüm öğrencileri tebrik etti.