Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Serhat ve Çaldıran Çocuk Evlerindeki çocuklar, "Trafik Haftası" kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait "Çocuk Trafik Eğitim Pisti"ni ziyaret etti.
Yapılan etkilikte çocuklara eşlik eden Çocuk Gelişim Uzmanı Yıldız Tekin, “Bu etkinliğimiz, çocuklarımızın okullarından öğrendikleri trafik kurallarını pekiştirmeleri açısından çok güzel bir fırsat oldu. Çocuklarımız, trafik kuralları konusunda aldıkları teorik bilgileri yaparak ve yaşayarak uygulama imkânı buldu” dedi.
Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini ifade ederek düzenledikleri etkinlikte kendilerine destek olan yetkililere teşekkür etti. Çocuklar, trafik polislerinin verdiği eğitimden sonra, trafik ışıkları ve levhaları ile düzenlendiğini ifade eden Işık, trafik eğitim pistinde akülü araçlara binerek eğitimde aldıkları bilgileri uyguladı. Oldukça eğlenceli geçen etkinliğin sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak hatıra fotoğrafı çekildi.