Ajans Asya Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı 10 Eylül 2015 tarihinde kapılarını açıyor.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, "Bildiğiniz gibi bu yılki Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarımız 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu fuarla ülkemiz turizminin gelecekte parlayan yıldızı olan bölgemizin ve ilimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini anlatmak ve aynı zamanda ilimizin ve bölgemizin sahip olduğu eşsiz güzellikleri bölge ülkelerine tanıtarak orta doğunun turizm alanında buluşma noktası oluşturmak, bölgemizin ve ilimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması ve uluslar arası turizm pazarındaki payımızın artırılmasını hedeflemekteyiz" dedi.
Sene başında bu yılki fuar programlarını yaparken özellikle turizm fuarına ayrı bir önem verdiklerini ve ona göre titiz bir çalışma başlattıklarını ifade eden Güler, "Ülke genelindeki 81 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yüzlerce belediye, oteller, turizm acenteleri ve sektörle alakalı şuanda sayamayacağım bütün paydaşlarla irtibata geçip fuar hakkında karşılıklı bilgi belge alışverişinde bulunup kendilerini fuarımıza ve ilimize davet etmiş bulunmaktayız. Sizinde bildiğiniz gibi ülkemizde son zamanlarda cereyan den olumsuz olaylardan dolayı bölgedeki bir çok fuar ve etkilik iptal edildi. Böylesi bir ortamda be denli geniş kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirmek büyük bir fedakarlık, beceri ve profesyonellik ister. Bizler bütün bu olumsuzluklara rağmen geçen yıl yaptığımız turizm fuarından daha geniş ve çok daha kapsamlı bir fuar yapacağımız inancındayız. Tabi burada ilimizde ve bölgemizde bulunan turizm sektörü paydaşları belediyeler, STK’lar ve diğer kurum ve kuruluşlara da çok iş düşmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük destekleri ve öncülüğünde Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi TURSAB, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, merkez ve ilçe belediyelerimizin destek ve katılımları ile yapılan bu önemli organizasyonun tüm kurum, kuruluş, STK ve özellikle de ilimizde bulunan turizm dernekleri turizm acenteleri ve diğer paydaşlarında desteği çok büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.
10 Eylül Perşembe günü kapılarını açacak olan 6. dDoğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarına yaklaşık 20 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 8 belediye, 47 özel sektör firması ve 5 yurt dışı firması toplamda 80 stant açacaktır ve yaklaşık 30 bin ziyaretçi beklemekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde ilimizde yapılması planlanan birçok organizasyon iptal edilmiştir, fakat biz Ajans Asya Fuarcılık olarak şehrimizin olumsuz olaylarla değil turizmiyle tarihiyle kültürüyle anılması ve turizm sektörünün yeniden can bulması adına tüm zorluklara rağmen fuarımızı gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız. Burada sizin vasıtanızla tüm kurum kuruluş, STK, turizm paydaşları ve herkesi fuara davet ediyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.