Van Büyükşehir Belediyesi Nuda Kültür ve Sanat Merkezi, nisan ayı programı çerçevesinde dünyaca ünlü sanatçıları Vanlılarla buluşturacak.
Kentte sürdürdüğü kültürel ve sanatsal faaliyetlerle vatandaşları her ay farklı bir kültürel ve sanatsal etkinlikle buluşturan Nuda Kültür ve Sanat Merkezi, nisan ayında yapacağı programı açıkladı. Merkez, nisan ayında yapılacak olan konser, panel, söyleşi, tiyatro ve sinema gösterimleriyle vatandaşları adeta sanata doyuracak. Tüm çalışmalarını Kürtçe yaparak, Kürt dilinin önemi üzerine farkındalık oluşturan merkez, bölgede örnek bir akademi işlevi de görüyor. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden merkez, her yaş grubu için ayrı etkinlikler gerçekleştiriyor.
Nisan ayı programını açıklayan merkez, bu ay yapılacak olan etkinliklerle dünyaca ünlü isimleri kent halkıyla buluşturacak. Nuda Kültür ve Sanat Merkezi, 19 Nisan’da dünyaca tanınan İranlı şarkıcı Mahsa Vahdat’ı kent halkıyla buluşturacak. 26 Nisan’da ise ilk Kürt opera sanatçısı Mizgin Tahir’i kente getirecek olan merkez, dünyanın en önemli sanatçısı Alî Ekber Mûradî’yi de kente getirerek kursiyerlere atölye eğitimi verecek. Sanatçılar atölye çalışmalarının ardından da birer konser verecek.