Van’ın Edremit Belediyesi, 2015 yılı çalışma sezonuyla beraber yapmayı planladığı projeleri ve yatırım iş programını açıkladı.
Belediyenin toplantı ve konferans salonunda düzenlenen toplantıya Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım, DBP ve HDP ilçe örgütü eş başkanları ve yöneticileri, Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Edremit Belediyesi olarak demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeyi esas aldıklarını belirtti. Çetin, Edremit’e bağlı tüm mahallelerde her zaman halktan gelen talep ve öneriler doğrultusunda hizmet ürettiklerini kaydetti. Edremit Belediyesi’nin tüm hizmet alanlarında belediyenin teknik çalışanlarıyla yaptıkları fizibilite çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eksiklikleri ve halktan gelen talepleri dikkate alarak mahalleye hizmet götürdüklerini ifade eden Çetin, bu doğrultuda mahallelerin acil ihtiyacı olan yol, su, kanalizasyon, park, sosyal donatı alanları eksikliklerini acil olarak çözmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan ise, belediyenin mali gelir giderlerine ilişkin halka bilgilendirmede bulundu. DBP’li belediyeler olarak halk esaslı yürüttükleri çalışmalar kapsamında halka cevap olabilen bir belediye çalışması yürütme endişesini her zaman taşıdıklarına dikkat çeken Sayan, Edremit Belediyesi’nin mali gelir ve öz gelirlerinin az olmasından kaynaklı birçok noktada mali sorun yaşıyor olsalar bile halktan aldığı güçle ve moralle Edremit’te sorunları bir bir çözdüklerini belirtti. Edremit’in sahil kenti olduğunu ve hafta sonlarında piknik ve mesire alanlarına on binlerce kişinin gelerek zaman geçirdiklerini dile getiren Sayan, gelen tüm misafirleri de belediye olarak her zaman ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Eş başkanların konuşmasının ardından belediyenin teknik personelleri, 2015 yılı yatırım iş programını halka açıkladı. Yatırım iş programı çerçevesinde yol, park, açılacak yeni yollar, yeni oluşturulacak semt pazarları, Kadın Yaşam Parkı’nın ikinci etabının tamamlanması, kadın yaşam merkezi, kent ormanlarının oluşturulması, kilim atölyelerinin açılması, kadın eğitim merkezlerinin faaliyete geçirilmesi, yeşillendirme çalışmaları, peyzaj çalışmaları, çocuk oyun alanları ve spor aletlerinin mahallelerde yapılması, parke çalışması, ek bina yapımı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sempozyum, konferans, panel, halk etkinlikleri, konser, çok dillilik ve çok kültürlülük üzerinden projelerin geliştirilmesi, madde bağımlılığını engelleme, risk altındaki çocuklara ve ailelerine yönelik danışmanlık hizmetinin verilmesi, zabıta müdürlüğü bünyesinde başta 7 pazar yerinin kurulması olmak üzere toplu tüketim yapılan yerlerde personele eğitim seminerleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde de Atatürk ve Kültür Parkı 1. etap, çarşı merkezdeki baraka şeklindeki kötü dükkanların güzelleştirilmesi ve kent estetiğine yakışır bir siluete dönüştürülmesi, her mahallede kültürel faaliyetlerin yapılacağı ve ihtiyaçların karşılanacağı halk evi, halk kütüphanesi gibi çok sayıda yatırımın 2015 yılında yapılmasının planlandığı belirtildi.