Van’ın Erciş Belediyesi tarafından yaptırılacak kasaplar çarşısının temeli törenle atıldı.
Erciş Belediyesi, şehirde faaliyet gösteren kasap esnafını bir araya getirerek et ürünlerinin hijyen ve kalitesini arttırmak için 3 bin metrekarelik alan üzerinde kasaplar çarşısının yapımına başladı. Düzenlenen törenle temeli atılan çarşı, modern ve bir taraftan entegre tesis niteliği taşıyacak. Temel atma törenine Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekili Adayı Remzi Özgökçe ve HDP ile DBP Erciş ilçe örgütü yöneticileri ve vatandaş katıldı. Burada konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, atılan temelin Erciş’e hayırlı olmasını dileyerek; ’’Erciş’te barışın, adaletin, eşitliğin temelini atıyoruz. Bir arada yaşayan halklar, halkçı belediyecilikle eşitlik ve adaletle tanışacak. On gün içerisindeki üçüncü temel atma törenimiz oldu. Çalışmaya, Ercişliler için üretmeye devam edeceğiz’’ dedi.
Şehirdeki kasap esnafının hizmetinden dolayı belediye yönetimine teşekkür ettiği pankartların göze çarptığı temel atma töreninden sonra şölen için düzenlenen alana geçen yüzlerce kişi, Koma Medzan adlı müzik grubunun konserini dinledi.
İlk olarak konuşan Erciş Belediye Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, belediye olarak halka hiç bir zaman yalan söylemediklerini belirterek, “Hijyenik ve modern hayvan pazarının temeli için buradayız. Birkaç güne peynirciler çarşısının yapımına başlayacağız. Sabah da hayvan pazarının temelini attık. Başladığımız yerdeyiz, yalan söylemedik, söylemeyeceğiz. Güzel hemşehrilerimizin daha güzel yaşaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.
Konuşmalardan sonra sahneye çıkan Serhado, toplanan kitleye coşkulu anlar yaşattı. Yaklaşık iki saat süren ve şölen havasında geçen program, Serhado’nun konserinden sonra sona erdi.