Van Valiliği tarafından 28 Ağustos’ta ilan edilen Özel Güvenlik Bölgesinde herhangi bir operasyon yapılmaması için Başkale’de canlı kalkan eylemi başlatıldı.
Van Valiliğinin 28 Ağustos’ta 15 gün süreyle Başkale’nin Tahıl mahallesinin kuzeybatısını Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra DBP ve HDP ilçe eş başkanlıkları özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeye herhangi bir operasyonun olmaması için Tahıl mahallesinde canlı kalkan eylemi başlattı. Tahıl mahallesindeki Özgürlük Bahçesi Parkının yanında kurulan canlı kalkan eylemi çadırında DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, HDP İlçe Eş Başkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, Belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, HDP ve DBP yöneticileri, belediye meclis üyeleri eylemi başlattı.
Burada basın açıklaması yapan DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, "Biz bu operasyonlara, göçe ve savaşa karşı bu gün burada canlı kalkan eylemi başlattık. Dağlarımızda askeri operasyon başlatılırsa orada demokratik hakkımızı kullanacağız. Ülkemizi ve dağlarımızı asla terk etmeyeceğiz” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından canlı kalkan eyleminin bir hafta süreceği bu süre zarfında ilçeye bağlı üç mahallenin her gece canlı kalkan eylemi çadırında nöbet tutacağı belirtildi.