Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan ’Herkesin Bir Ağacı Olsun’ kampanyası çerçevesinde Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde fidan dikimi yapıldı.
İpekyolu Belediyesi tarafından 4 Nisan’da başlatılan fidan dikme kampanyası devam ediyor. Yeni Mahalle’de bulunan Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen fidan dikimine İpekyolu Belediyesi eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, eş başkan yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır, belediye meclis üyeleri, İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdiresi Esmer Kara, okul öğretmenleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Burada bir konuşma yapan Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin, İpekyolu Belediyesi’nin başlattığı fidan dikme kampanyasından dolayı ilgililere teşekkür ederek, “Bu kampanyanın içinde bizim okulumuzun da yer alması bizi memnun etti’’ diye konuştu.
İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser ise, DTK konferansından alınan karar gereğince fidan dikmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ve ekolojik yaşamın temel dayanağından biri olan ağaçları korumak ve yeni ağaç dikmek adına başlatmış oldukları kampanyayla beraber İpekyolu ilçesi sınırlarında 50 bin fidan dikmeye başladıklarını belirtti. Keser, "Bizler Van’ı yeniden inşa ediyoruz. Beş yıl içinde hedeflediğimiz ağaç sayısının tamamını dikmiş ve projelerini tamamlamış olarak halkın karşısına çıkacağız" dedi.
Kampanyaya duyarlılık gösteren Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seçkin’e teşekkürlerini ileten Keser, öğrencilerle beraber fidan dikti. Şenlik havasında geçen fidan dikme etkinliği, müzik eşliğindeki halaylarla sona erdi.