Kızılay Van Şubesi ve Özel İstanbul Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği kampanyayla hastanesi personeli ve hasta yakınları kan bağışında bulundu.
Kan bağışına destek vermek amacıyla Kızılay’la birlikte bir kampanya başlattıklarını belirten Özel İstanbul Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Coşkuner, hastanenin organ bağışı ve kan nakli konusunda çok hassas olduğunu ve bu konulara gerekli önemin verildiğini belirtti. Coşkuner, “Kızılay bizden birkaç hafta önce bir yer tahsis etmemizi istemişti. Bizler de bu teklif karşısında çok mutlu olduk. Verilen her kan hayat kurtarır mantığıyla inşallah bu kanlar doğru şekilde doğru hastaya ulaştırılarak hayat kurtaracak ve biz farkında olmadan belki bir insanın hayatına vesile olacağız. Bunu da mesleğim icabı en iyi ben bilebilirim. Çünkü bazen öyle durumlar oluyor ki hastaya o an kendi kanımı vermek zorunda kaldığım durumlar oluyor. Bunun için hastane olarak, toplum olarak hepimizin buna duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. Elimizden geldiğince düzenli bir şekilde kan verelim” dedi.
Kızılay Kan Bağışı Van Şubesi doktorlarından Berkan Aksel Karakaş ise, İstanbul Hastanesi’nde başlatılan kampanyaya ilginin büyük olduğunu belirterek, “Kan bağışının faydası çoktur. Bölgemizin rakımı bakımından özellikle baş ağrısı olsun, kulak çınlaması olsun, geçici olarak tansiyon ve kolesterol düzenlemesi olsun, sürekli kan bağışında bulunmamız gerekir. Bu nedenle Kızılay olarak biz halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bu kapsamda kampanyamıza destek veren İstanbul Hastanesi yönetimi ve personeline teşekkür ediyorum” diye konuştu.