VAN (İHA) – Van’ın Çatak ilçesindeki Kayaboğaz Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Betül Dilara Gökçenay Turğut ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Havva Coşkun Küçükçirkin öncülüğünde sergi düzenlendi.
Görentaş Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Milli Eğitim Şube müdürleri Metin Yaltay ve Burhan Şahin ile okul müdürleri katıldı. Sergiyi dolaşarak çalışmalar hakkında bilgiler alan Milli Eğitim Müdürü Taş, ebru sanatı yaptı. Ebru sanatının oldukça zor olduğunu, ama bir o kadar da zevkli olduğunu ifade eden Taş, birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini ve özellikle makarna kullanılarak yapılan çalışmaları çok beğendiğini kaydetti.
Okul Müdürü Abidin Kıyat ise, köy okulu olmalarından dolayı ister istemez bazı şeylerden uzak kaldıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz yıl boyu büyük emek vererek ortaya bu güzel eserler çıktı. Öğrencilerimizin sene başından beri yapmış oldukları emekleri sergiledik. Öğrencilerimizin özgüvenlerini kazanmak, başarılarını artırmak için bu sergiyi açtık. Bu nedenlerle sergimizi önemsiyoruz” dedi.