Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından açılan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen kurslarda yapılan el işi malzemeler sergilendi.
MÜSİAD Van Şubesi’nde düzenlenen serginin açılışına Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, dernek üyeleri ve kursiyerler katıldı. MÜSİAD tarafından açılan kurslarda eğitim gören 80 kadın kursiyerin yaptığı el işi sergisinde konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, kursiyerleri tek tek tebrik etti. Dündar, “Böyle güzel bir ortamla ve mekânla karşılaşacağımı sanmamıştım. Öncelikle böyle bir ortam için emeği geçen değerli başkanımıza ve proje koordinasyon merkezimizde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tamda SODES’in adına, ruhuna ve anlamına uygun bir çalışma icra edilmiş burada. Özellikle kursiyerlerin tamamının bayan olması ve 4 ay gibi kısa bir sürede bu kadar güzel ürünlerin çıkması, hem sosyal yaşantınızda boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz hem de ekonomik anlamda bir gelir sağlayabileceğiniz uğraş alanı edinmiş oldunuz. Bunun sizin için bir nokta değil bir başlangıç olduğunu temenni ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Dündar ve Baynal, kursiyerlerle birlikte serginin açılışını yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.