Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı’ndan gelen bir heyet, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı.
Kuzey Irak Yüksek Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Programlar Genel Müdürü Dr. Juwan Jalal M. Sharif ile birlikte 5 kişilik heyet, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret etti. Üniversitenin olanaklarını yerinde incelemek için gelen heyeti kabul eden Rektör Prof. Dr. Battal, Kuzey Irak ile eğitim alanında yakın ilişkilerinin olduğunu, daha önce yaptıkları ziyaretlerde birçok bakan ile görüştüklerini söyledi. Yanlarında tanıtım afişleri ile Kuzey Irak’taki üniversiteleri de ziyaret ettiklerini belirten Rektör Prof. Battal, “Bundan sonra da gerek bakanlık düzeyinde gerekse bürokratik düzeyde ilişkilerimiz devam edecektir. Daha önce Kuzey Irak’tan 7 üniversite ile güç birliği çalıştayı yapmıştık. Bu çalıştayın eğitim alanındaki işbirliğimizi daha da güçlendirdiğini düşünüyorum. Bu çalıştayı tabana yayarak daha fazla üniversite ile yenileyebiliriz. Bu çalıştay farklı alanlarda birbirimize nasıl katkılar sunabileceğimizi görmemize vesile olabilir. Üniversitemiz hem alt yapı hem de akademik personel anlamında çok güçlü. Hastanemiz, laboratuarlarımız, fakülte ve yüksekokullarımız çok iyi. Siz buraları gezdiğinizde zaten ne kadar güçlü olduğumuzu göreceksiniz” dedi.
Heyet adına konuşan Yüksek Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Programlar Genel Müdürü Dr. Juwan Jalal M. Sharif ise, Van’ı ve üniversiteyi çok beğendiklerini belirterek, “Biz YYÜ’ye daha fazla öğrenci gelmesini istiyoruz. Bizim öğrencilerimiz Kürtçe ve İngilizce biliyor. Fakat biz öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesini de önemsiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Battal’a üzerinde Erbil’den görüntülerin olduğu bir halı ile plaket sunuldu. Rektör Battal ise heyete içinde çeşitli hediyeler bulunan çantalar verdi.
Rektörlük ziyaretinin ardından Kuzey Irak heyeti, üniversiteyi gezdi. 3 günlük ziyaretin ardından heyet Erbil’e döndü.