Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı gece olan miraç, Van’da Ulu Camii’nde idrak edildi.
Kent merkezinde bulunan Ulu Camii’nde kutlanan Miraç Kandili’ne gelen vatandaşlar, camide hurma, lokum ve gül suyu dağıttı. Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okunduğu gecede çok sayıda vatandaş, camide ibadetini yaptı duasını etti. Cuma günü olması ve aynı zamanda Miraç Kandili’ne denk gelmesi Müslümanların çifte bayram havasında geçmesine neden oldu. Bu güzel günde dualar ve mevlitler okundu, hayırsever vatandaşların cami girişinde getirdikleri çeşitli yiyecek ve içecekleri halka dağıttı. Bu gecenin hayır ve dua gecesi olduğunu ve bu kapsamda hayırsever vatandaşların evde yaptıkları pasta ve almış oldukları çeşitli meyve ve içeceklerle günün anlamının ne kadar kutsal olduğunu belirten Emin Östunç adında bir hayırsever, “Çok mutluyum. Herkesin tek bu böylesi gecelerde değil de her gün camiye akın etmesini çok istiyorum’’dedi.
Ulu Camii İmamı Osman Güven, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde dua yapması geren bir gece olduğunu vurgulayarak konuşmasında gecenin anlam ve önemini belirten bir açıklama yaptı. Güven, ’’Kainatın Efendisi olan Hz Muhammed’e (S.A.V) olan sevgi ve muhabbet büyüktür, Van halkı bunu bu gece göstermiş oldu. Müslüman kardeşlerimiz bu konuda özellikle bu güzel ve anlamlı gecelerde camilere akın etmesi ve aynı çatı altında namaz kılıp dua etmesi bizi mutlu ediyor. Mübarek gecede Peygamberimizin bize güzel hediyesi beş vakit namaz ve bakara suresinin son ayetleri bu gecenin hediyesi olarak gelmiş olmasıdır’’ dedi.
Gece geç saatlere kadar duaların edilmesiyle son buldu.