Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’in başkanlığında düzenlenen ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı Çatak’ta yapıldı.
Çatak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Yatılı Bölge Okulu’nda (YBO) İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin başkanlığında müdürler toplantısı yapıldı. 16 ilçe milli eğitim müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen Mayıs ayı değerlendirme toplantısına Çatak ilçesi ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, "Sizleri Çatak’ta ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. İlçemize teşriflerinizden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantının tüm milli eğitim camiası için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İl Müdürü Kıreki’in başkanlığında yapılan toplantıda güncel mevzuat değişiklikleri ele alındı. Özellikle 2015 yönetici değerlendirme süreciyle ilgili yayımlanan yeni kılavuz ve 17 Nisan 2015 tarih 29329 sayılı Resmî Gazete’de yer alan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği detaylı bir şekilde ele alındı. Öğretmenlerin rotasyonu konusunu da içeren yönetmelik, bu yıl ilk kez uygulanacağından İnsan Kaynakları Şubesi tarafından da bir bilgilendirme yapıldı. Katılımcıların söz almasının ardından fikir alışverişinde bulunduktan sonra sona eren toplantının ardından müdürler, Çatak ilçesinin doğal güzelliği Kanispi Şelalesi’nde yemek yenildi. Yemek sonrası hatıra fotoğrafı çekildikten sonra ilçe müdürleri Çatak’tan ayrıldı.
Verilen yemeğe Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Cumhurriyet Savcısı İsmet Tan, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri ile kurum amirleri katıldı.