Van’ın Muradiye ilçesindeki anaokulu öğrencileri, velileriyle çam ve ceviz fidanı dikti.
İlçe Kaymakamı M. Fatih Çelikel’in de katıldığı fidan dikimine veli ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Muradiye Anaokulu’nda eğitim gören öğrenci velileri tarafından alınan çam ve ceviz fidanları büyük bir titizlikle dikilirken, minik öğrenciler de can suyu verdiler. Öğrenci velileri okul yönetimi tarafından organize edilen fidan dikiminden oldukça memnun olduklarını belirterek, okul bahçesine böyle bir düzenlemenin okul ve öğrenciler açısından çok iyi bir gelişme olduğunu söylediler.
Kaymakam Çelikel ise, minik öğrencilerin bir dikli fidanlarının olması, okul bahçesinin yeşil bir alan olarak görünmesinin çocuklara büyük bir mutluluk vereceğini belirtti. Çelikel, “Bugün öğrenciler fidanları dikerek gelecek olan kardeşlerine de yeşil bir bahçe, temiz bir ortam bırakacaklar. Bu fidanlar büyüdükçe kim bilir buraya kaç öğrenci gelir, nice öğrenciler buradan eğitimlerinin ilk merhalesi olan anaokulundan sonra gerçek hayata adım atacaklar. Gelecek olan öğrenciler de burada dikilen fidanlara bakarak ‘bunları bizden önce eğitim gören ağabeylerimiz ablalarımız burayı bizler için düzenlediler, bizler de gelecek olan kardeşlerimize daha güzel bir yer olarak bırakmalıyız’ diyerek ilk eğitimlerine böyle başlayacaklar. Bu düzenlemede emeği geçen tüm velilerimizi kutluyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.
Okul Müdürü A. Vahap Demirtaş ise, okul bahçesine böyle bir çevre düzenlemesinde katkı sağlayan ve kendi elleriyle fidan diken velilere teşekkür etti.