VAN (İHA) – Van’ın Muradiye ilçesinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ‘Her Köy Okuluna Bir Kütüphane’ projesi başlatıldı.
Kampanya kapsamında ilk olarak MEB’den onaylı hikâye, roman, temel eser klasikleri ve ders kitaplarından oluşan kitaplar Aşağı Argıt İlkokulu’na teslim edildi. Muradiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, eğitimin önemine değinerek, bu kampanyayı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile birlikte başlattıklarını söyledi. Yaptıkları kitap yardımlarıyla Muradiye ilçesine bağlı Aşağı Argıt Mahallesi’nden başlayarak kitap dağıtarak, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını artıracaklarına inandıklarını ifade eden Yay, bu bağlamda kitapları okul kütüphanelerine bağışladıklarını kaydetti. İhtiyaç sahibi okullara kitap dağıtımlarının devam edeceğini, her ay okulların durumuna göre yeni kütüphane kurma ya da kütüphanesi varsa kitaplarının zenginleştirilmesi yönünde çalışma yapacaklarını dile getiren Yay, bu projenin öğrencilerin kültürünü yükseltmeleri ve okuma bilincini kazanmaları için önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Okul Müdürü Funda Can ise; böyle bir çalışmadan dolayı memnuniyetlerini belirterek, AK Parti Muradiye İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.