Van’ın Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Uğur Kuşku, kaleme aldığı kişisel gelişim üzerine olan “+10 ön yargı” adlı 600 adet kitabını 22 okul ve 1 kütüphaneye dağıttı.
Polis memuru Uğur Kuşku’nun yazdığı “+10 ön yargı” adlı kitapları, İlçe Kaymakamı Mustafa Mendeş, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ünal, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atay’ın katılımıyla ilçede bulunan okul kütüphanelerine ve öğrencilere dağıtıldı. Kitabi yazan polis memuru Uğur Kuşku, Polis Akademisinin Türkiye genelinde düzenlediği kitap okuma yarışmasında birinci çıktığını ve okumaya olan aşkından dolayı kitap yazmaya karar verdiğini söyledi. Boş zamanlarında bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Kuşku, özellikle gelişme çağında olan çocuklara katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti.
İlçe Kaymakamı Mustafa Mendeş “İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memurumuzu yürekten kutluyorum. Polis memurumuz TEOG sınavları öncesinde sınava girecek 2 bin öğrencimize stres yönetimi üzerine seminerlerde bulunarak katkı sağlamıştı. Bu gün kişisel gelişim üzerine yazdığı 5 bin TL değerindeki 600 adet kitabı 22 okul, 1 ilçe kütüphanesine ve öğrencilerimize dağıtmanın mutluluğunu yaşarken polis memurumuzu yürekten tebrik eder başarılarının devamını dilerim’’dedi.
Kişisel gelişimi üzerine yazılan kitapta ön yargı nedir, kişisel gelişim nedir, mesleki sorunların çözümü, dedikodunun zararları ve insan üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler, atasözleri, bilimsel makaleler ve bir çok ülkenin kültür ve karakterlerinden hikayelerle beslenen "+10 ön yargı" adlı kitabın en büyük özelliği ise ön yargı ve kişisel gelişim üzerine bir arada en fazla hikaye barındıran kitap özelliği taşıyor olması ile türünün tek örneğidir.