AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr Ömer Çaha, Kürtler ile Türkler arasında herhangi bir savaşın olmadığını belirterek, “Asıl savaş İsrail ile Türkiye arasındadır. Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek istiyorlar. Bu yüzden bizim birbirimize kenetlenmemiz lazım” dedi.
Prof. Dr. Çaha, beraberinde AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ve partili üyelerle birlikte mahalle ziyaretlerine start verdi. Sabah saatlerinde ilçe merkezinde partililerle bir araya gelen Prof. Dr. Çaha, 13 mahalleyi ziyaret etti. Mahalle mahalle gezerek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyip, destek isteyen Prof. Dr. Çaha, mahallelilerin içme suyu, sulama kanalları, kanalizasyon, okul, spor alanları gibi taleplerini not etti. Vatandaşın her sıkıntısı ile ilgilenmek gerektiğini belirten Prof. Dr. Çaha, tüm sıkıntıların kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri aracılığıyla çözülebileceğini kaydetti. Vatandaşın derdi karşısında lakayt davranan kurum amirini de orada bırakmayacaklarını anlatan Prof. Dr. Çaha, köylü milletin efendisi olduğunu bu yüzden her türlü hizmeti ilk olarak onların hak ettiğine vurgu yaptı. Tüm köylerin sorunları için komisyonlar kuracağını anlatan Prof. Dr. Çaha, Türkiye’nin çok yol katettiğini dile getirdi. Sorunların birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik bağı içerisinde çözüleceğini ifade eden Prof. Dr. Çaha, “Biz enerjimizi hep içimizdeki sorunlara harcadık. Bunu yapmasak bugün 4. büyük ülkesi haline geleceğiz. Şimdi 16. sıradayız. Ortadoğu’yu param parça ettiler, yeniden şekillendirmek istiyorlar. Müslüman ülkeleri görüyorsunuz. Mısır’ı, Libya’yı ve daha bir çok Müslüman ülkeyi parçaladılar. Şimdi ise sıra Türkiye’de. Onları hesapları içerisinde Türkiye var. Ama karşılarında dimdik duran bir Türkiye var. İsrail’in bayrağında iki tane mavi şerit var. Biri Mısır’daki Nil Nehri’ni diğeri ise Türkiye’deki Fırat Nehri’ni sembol ediyor vaat edilmiş topraklar. Onun için savaş Kürtlerle, Türkler arasında değil. İsrail ile Türkiye arasındadır. Bu yüzden bizim kenetlenip, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde dış düşmanlarımıza karşı ayakta durmalıyız” dedi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın son zamanlarda ki açıklamalarını da talihsiz bulduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çaha, şöyle konuştu;
“Biz artık analar ağlamasın, çocuklarımız dağa çıkmasın diyoruz. Dağdaki her bir çocuk bizim evladımız, her bir insanımız bu toprağın canı. Bizim savaşımız birbirimiz ile değil. Etrafımızda Türkiye’nin çöküşe geçmesi için akbaba gibi bekleyenler var. Kendi içimizde bile bu ülkenin Müslümanlarına ihanet eden ve başkalarının amacına hizmet edenler bulunuyor.Tüm bu oyunlara karşı bir olmalıyız. Bu yüzden de güçlü iktidarın olması şart. AK Parti’nin sivil Anayasa yapması, için milletvekili sayımızı arttırmamız gerekiyor. MHP ile CHP’nin yöneteceği bir ülkede Kürtlerin şansı olmaz. AK Parti’nin olmadığı bir tabloda karanlık dönemlere dönmemiz kaçınılmazdır. Kürt sorunun tamamen çözüme kavuşturulması anayasanın değiştirilmesine bağlı. Çünkü mevcut anayasa darbe anayasa, ırkçı bir anayasadır. Bunu değiştirmemiz gerek. Bunun için de AK Parti’nin çok güçlü gitmesi gerekiyor. Bu bir davadır. Despotluğu yıkmak için, İslam’ın sesini duyurmak için herkesin Allah rızası için elini taşın altına atmasını diliyoruz.”