Van merkez Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Temiz Çevre, Temiz Toplum” sloganı çerçevesinde öğrencilerle birlikte İskele Mahallesinde ve sahil bandında çöp toplandı.
Bahar ayının gelmesiyle birlikte Tuşba Belediyesi tarafından “Temiz Çevre, Temiz Toplum” sloganı ile başlatılmış olan çevre temizliği, Yavuz Selim İlkokulu ve İskele Ortaokulu öğrencileri tarafından İskele Mahallesi ve sahil bandında Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğretmenve öğrencilerin katılımı ile başlatılarak mahallelerde çöpler toplandı.
Öğrenciler ile bir süre sohbet ederek çevre bilinci hakkında bilgiler veren Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani, “Bizler kirletmezsek çevre de kirlenmez. Bizler sabah uyandığımızda nasıl elimizi ve yüzümüzü yıkayarak temiz oluyoruz çevremiz de sizlerden aynı ilgi ve alakayı bekliyor. Evimizdeki herhangi bir çöpü özellikle geri dönüşümlü olanları geri dönüşüm kutusuna atarsak milli servet olarak bizlere geri dönecektir. Diğer organik artıkları da belediyelerin bırakmış oldukları çöp kutularına atarsak çevremiz ter temiz olur. Çöpleri yerlere atarsak o toprağın Ekolojik dengesini de bozmuş oluruz ve buda topraktan bitkilere bitkilerden de hayvanlara geçer ve kanserojen bir durum olur biz insanları da etkiler. İlk önce kendimizi sonrada çevremizdeki insanlarımızı çöp konusunda uyarmamız lazım” dediler.
İskele Ortaokulu önünden başlanılarak İskele Mahallesi ve sahil bandında çöpler toplanarak esnaf ve mahalle sakinleri bu konu hakkında bilgilendirildikten sonra program son buldu.