Van’ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması, Akköprü Ortaokulu öğrencilerinin birinciliği ile sona erdi.
İskele Yatılı Bölge Okulu’nun spor salonunda düzenlenen yarışmaya Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İlçe Şube Müdürü M. Baki Karabulak, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi ile ortaklaşa yarışmayı düzenlediklerini belirterek, “Ben buradan Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye katkılarından dolayı teşekkür ederim. Elbette bu arkadaşlarımızın yarışmalar sonucu birincileri olacak, ama medeni cesaretini gösterip okulda öğretmenlerimizin seçtiği ve buraya kadar gelen zaten gönlümüzün birincileridir. Bu bağlamda başkanımıza teşekkür ediyorum, öğrencilerimize de başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Tuşba ilçesinde bulunan 37 ortaokulun katılımı ile eleme usulü 3 gün süren ve toplamda 20 sorunun sorulduğu yarışmada Akköprü Ortaokulu birinci, Zeve Ortaokulu ikinci ve Koç Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Düzenlenen yarışmanın ödüllerini Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar verdi.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet, para ödülü ve kitap verildi.
Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, “Bu güzel günde öğrencilerimizi bilgi ile yarıştırmak, bilgilerinin yeniden güncellenmesi ve ilerde birçok alanda hem Tuşba’mızı hem Van’ımızı hem de Türkiye’yi temsil edecek olan pırıl pırıl gençlerin şu anda üstün başarılarını gördük. Bu güzel yarışmada emeği olan tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Her okulda öğrencilerimiz çok uzun bir yarış içerisindedir. Gelecek vaat eden bu gençlerimizi görünce şuna emin olduk; her şeyimizi teslim edebileceğimizi anladık. İnşallah bu yarışmaların devamı gelecek. Biz şehrimizi ilim, irfan ve en önemlisi muhabbet şehri yapmaya karar verdik, bunun için sizlerin desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.