Van’da 28-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’ açılışa hazır.
Düzenlediği basın toplantısında, 28- 31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar ile ilgili bilgilendirmede bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, fuara iddialı hazırlandıklarını belirtti. Son dönemlerde imar sorununun çözülmesi ile birlikte inşaat sektöründe bir canlılık görüldüğünü ifade eden Güler, “Ekonominin lokomotif sektörü olan inşaatta azda olsa bir canlılık görülmektedir. Bu fuarla birlikte sektörün daha da canlanarak, Van ve bölgenin ekonomisine büyük katkı sunacağını bekliyoruz” dedi.
Fuarın, Van ve bölge için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını dile getiren Güler, “Nisan ayı içinde gerçekleştirdiğimiz tarım fuarı çok verimli geçti. Fuara katılan firmalarımız, Türkiye rekoru kırmışlardı. Bu nedenle son derece titiz çalışıyoruz. Umarım İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı’mızda her anlamda verimli geçer” ifadelerini kullandı.
Fuarın bölge illerine ve İran’a ticaret yapmak isteyen firma ve sanayici tüccarları için büyük fırsat içerdiğini vurgulayan Güler, “Gerek İran’dan katılımcı firmalarımız, gerekse getireceğimiz alım heyetleri ile ciddi bağlantıların olacağını bekliyoruz. Şu ana kadar ülke genelinde ve yurt dışından seksen firmanın müracaat ettiği İnşaat Yapı ve İş Makineleri Fuarı, bölgenin en verimli fuarı olmaya adaydır. Bu kapsamda Van halkı başta olmak üzere tüm bölge halkını fuarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.