Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen “Tuşba’da Bahar’’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.
Resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Tuşba ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerden çok yoğun bir katılım sağlanırken, seçici kurul dereceye giren eserleri tespit ederken de bir hayli zorlandı. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği komisyon tarafından yapılan inceleme sonunda üç farklı alanda ilk üçe giren eserler belirlenerek ilan edildi. Büyük bir ilginin olduğu yarışmaların sonunda resim alanında birinciliği İstasyon Ortaokulu’ndan Melikcan Etemoğlu elde etti. Şiir yarışmasının galibi "Tuşba’da Bahar" adlı eseriyle Zeve Ortaokulu’ndan Büşra Ceren olurken, kompozisyon dalında ise Van Güzel Sanatlar Lisesi’nden İrem Nur Binzet ilk sırayı aldı.
"Tuşba’da Bahar" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ise Tuşba Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Ödül törenine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; "Tuşba ilçemizde eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirirken sürekli Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve üniversitemiz ile birlikte hareket etmekteyiz. Öğrencilerimizin sosyal hayatta ve özellikle yerel yönetimlerle nasıl kaynaştırılabilir konusunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla gerçekleştirebiliriz diyerek yola çıktık. İşte bu konuda resim, şiir ve kompozisyon yarışması yaparak yeni yetişen nesillerin nasıl bir Tuşba istediklerini tespit etmeye çalıştık. Bu konuyu öğrencilerin gözü ile görmek istedik. Çünkü Tuşba’da onlar yaşıyor. Özellikle onların bakış açıları bizim için çok önemli, biz inşallah bundan sonra attığımız tüm adımlarda tüm çalışmalarımızda öğrencilerimize ve halkımıza danışarak yapacağız. Bakın biz her cuma halkımızla halk gününde bir araya gelerek Tuşba’nın geleceğini ve Tuşba’da yapılacak tüm çalışmaların kararlarını birlikte alıyoruz’’ dedi
Geçen hafta tüm mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldiklerini ifade eden Özgökçe, “Tuşba’nın sorunlarını tartıştık mahallelerimize yapılacak hizmetler, tesislerin yapılması için toplantılar yaptık. Bu konuda öğrencilerimizin de gerek web sitemiz, gerekse sosyal medya aracılığı ile bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Tuşba hakkında verilecek kararlara ortak olmanızı isteriz, eğer siz bize ulaşırsanız bizde öğrenciler için elimizden geleni yaparız’’ diye konuştu.
Yazmanın ve farklı alanlarda başarı sağlamanın çok önemli olduğuna değinen Özgökçe; "Biz öğrencilerimizin sürekli bu tür yarışmalara katılmalarını, yazmalarını, çizmelerini ve başarılı olmalarını istiyoruz. Bu tür yarışmalar öğrencilerimiz için çok faydalı, bu sebeple öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu.
Resim, şiir, ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilere hediyelerini Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe takdim etti. İkinci olan öğrencilerin hediyelerini Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve üçüncü olan öğrencilerin hediyelerini ise Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani takdim etti.
Mansiyon ödülü alan iki öğrencinin hediyelerini Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu takdim etti.
Ayrıca yarışmacıların öğretmenlerine de Tuşba Belediyesi tarafından ajanda ve kalem hediye edildi. Program Tuşba Belediyesi tarafından pasta ve meyve suyu ikramları ile son buldu.
Yapılan yarışmada birinci olanlara tam altın, ikinci olanlara yarım altın ve üçüncü olanlara ise çeyrek altın hediye edildi.