Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında 200 Vanlı genç Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İshakpaşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi ve Muradiye Şelalesini gezdiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Şehirler ve Kültürler Projesi” kapsamında değişik ilçelerimizden 120 erkek ve 80 bayan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kiralanan 5 otobüs ile İshakpaşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Muradiye Şelalesi gibi tarihi ve kültürel değerlerimizi gençlik liderlerinin gözetiminde gezdiler. Van Gençlik Merkezi önünden hareket eden otobüsler ile yolculuğa başlayan Vanlı gençler, farklı coğrafi bölgelerde yaşayan kişilerle tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla 200 kişilik grup halinde İshakpaşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi ve Muradiye Şelalesini gezerek piknik, mezarlık ziyaretleri, sahil yürüyüşü yaptılar. Gezilere katılan gençlere mola ve dinlenme aralarında ise gençlik liderleri tarafından Gençlik ve spor Bakanlığı’nın başlatmış olduğu projeler, gönüllülük programları gibi farklı etkinlikler anlatıldı.
Program sonunda açıklama yapan Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Vekili Metin Yıldız, “12-24 yaş arası toplam 200 gencimizi İshakpaşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi ve Muradiye Şelalesi’ne uğurladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafından düzenlenen "Şehirler ve Kültürler Projesi” yaz boyunca da farklı projeler ile gençlerimiz için farklı illere geziler düzenlenecek. Bizler ilk olarak 120 erkek ve 80 bayan gencimizi “Şehirler ve Kültürler Buluşuyor” projesinde gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirilebileceği birçok sosyal ve kültürel aktivite yer alıyor. Gezilerimizde gençlerimize, farklı kültür, gelenek ve görenekler gibi sportif etkinliklerle gezi ve eğitici seminerler gibi kültürel faaliyetlere katılma imkânı sunuluyor. Projeye katılacak gençler, birbirlerini tanıyarak kaynaşıp, yeni dostluklar ve kardeşlikler edineceklerdir. "Şehirler ve Kültürler Projesi” ile gençlerimiz, birbirleriyle kaynaşıp güzel zamanlar geçirecekler” diye konuştu.