Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ‘İşitme Engelliler Voleybol Türkiye Şampiyonası’ müsabakalarında tüm rakiplerini yenen Van Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu Voleybol Takımı, ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu.
Aksaray’da düzenlenen müsabakalarda oynadığı dört maçı da kazanan Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu Voleybol Takımı, namağlup şampiyon oldu. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Okul Müdürü Fazıl Turgut, ikinci kez Türkiye şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sene başından beri hummalı bir şekilde şampiyonaya hazırlandıklarını ifade eden Turgut, “Sene başından beri öğrencilerimizi müsabakalara hazırladık. Okulumuzun spor salonu olmadığı için diğer okullarımızın spor salonlarında çalışmalar yaptık. Hafta sonları dahil hummalı bir şekilde çalıştık. Turnuvada da bütün rakiplerimiz yenerek namağlup Türkiye şampiyonu olduk” dedi.
Voleybol takımının bu başarısının okulun diğer bütün alanlarına da olumlu yansıdığını ifade eden Turgut, “Çocuklarımızın bu tür başarılar elde etmeleri, okulun diğer alanları olan kültür ve sanatı da olumlu etkiliyor. Ayrıca diğer öğretmen ve öğrencilere de iyi bir moral ve motivasyon oluyor. Biz sanat ve kültür de dahil olmak üzere her alanda iddialıyız ve kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Bu sene elde edilen başarının ve bir önceki yıl elde edilen başarının tesadüf olmadığını gösterdiğini dile getiren Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Çavla ise, “Bu sene alınan ikinci şampiyonluğumuz, ilk şampiyonluğumuzun tesadüf olmadığını gösterdi. Turnuvada zorlu maçlar sonunda Türkiye birincisi olduk. Bizim amacımız çocukların sosyal hayatta kendilerini daha iyi ifade etmeleri için bu tür etkinlikleri arttırmaktır. Hedefimiz bu çocukları milli sporcu yapmaktır. Bunun yanında çocukların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları, onların engelli olup bakıma muhtaç insanlar olmadığını, kendi başlarına işlerini yapabilecek yetenekte ve kapasitede insanlar olduklarını ispatlamak istiyoruz. Bu konuda bunların kendilerini gösterebilecekleri en iyi alan da sportif faaliyetlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle hepsini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye şampiyonu oldukları için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyleyen işitme engelli öğrenciler de, kendilerine her anlamda yardımcı olan yetkililere teşekkür ettiler.