Türkiye Judo Federasyonu tarafından Kırşehir’de düzenlenen Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’na katılan Vanlı judocular büyük başarı elde ettiler.
Türkiye Judo Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Kırşehir Spor Salonu’nda üç gün boyunca devam eden müsabakalara 67 ilden 820 sporcu katıldı. Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası’na katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Takımı sporcularından 38 kiloda Ejder Toktay altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu, 42 kiloda İsa Hindi bronz madalya kazanarak Türkiye üçüncüsü olurken, 55 kiloda ise Sinan Tayyan Türkiye beşincisi oldu. Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası’nda derece elde eden Vanlı sporcular, Judo Federasyonu yetkilileri tarafından milli takım Kampına davet edildiler. Kırşehir’de yapılan Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Vanlı Ejder Toktay ise Karadağ’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alacağı belirtildi.
Yapılan ödül töreni sonunda konuşan judo antrenörü Rakip Aslan, “Türkiye Judo Federasyonumuz tarafından düzenlenen ve ülkemizin 67 ilinden 820 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Judo Şampiyonası’na bizlerde ilimizi temsilen 4 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Ejder Toktay Türkiye şampiyonu, İsa Hindi Türkiye üçüncüsü ve Sinan Tayyan ise Türkiye beşincisi oldu. Sporcularımızın müsabakalarda sergiledikleri mücadeleleri federasyonumuz yetkilileri tarafından beğenilerek sporcularımızdan Ejder Toktay, İsa Hindi ve Sinan Tayyan Türkiye Judo Milli Takım Kampı’na davet edildiler. Ayrıca sporcularımızdan Ejder Toktay, Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alacaktır. Buradan dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah bu güzel başarılarımıza bir başarıda Balkan Şampiyonası’ndan eklenecektir. Son olarak dereceye giren bütün sporcularımızı tebrik ediyor, kendim ve sporcularım adına kazandığımız başarılarımızda bizlere her zaman destek olarak yanımızda olan il müdürümüz Sayın Nevzat İnanç’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.