Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, bazı mahallelerde yaşanan içme suyu sorununa son vermek için yoğun gayret gösteriyor.
VASKİ tarafından Gedikbulak ile Alabayır mahallelerinde yapımı tamamlanan iki su terfi merkezi törenle hizmete açıldı. Gedikbulak ile Alabayır’da yapımı kısa sürede bitirilen su terfi merkezlerinin açılışını mahalleli büyük coşku ile karşıladı. VASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı ekiplerinin geceli gündüzlü çalışarak kısa zamanda hizmete hazır hale getirdiği su terfi merkezleri, mahallelerin en temel sorunu olan susuzluğu tamamen gidermiş oldu.
Burada konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Nejla Bakır, “Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ’nin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Buralarda onlarca sorun birikmiş, maalesef ihmal edilmiş. Biz bunun çözümü için her türlü imkanı seferber edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gedikbulak Mahalle Muhtarı Cevdet Çeliktaş ile Alabayır Mahalle Muhtarı Reşit Akgül de Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ yetkililerine yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ettiler.