Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Sağlık Yüksekokulu, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği tarafından birlikte organize edilen ve 2 gün sürecek olan “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cerrahi Hemşireliği Günleri” başladı.
YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programa Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Meryem Yavuz, Türkiye Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliği Derneği Başkanı Filiz Öğçe, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe katıldı. YYÜ Van Sağlık Yüksekokulu Müdürü Hanım Güler Şahin’in açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Bu güzel sempozyumun ve eğitimin insan hayatı ve insan yaşam kalitesini artıracağına inanıyorum. Bu iki günlük Van’daki hemşirelik günlerinin Van’ımızı, bölgemizi daha iyi tanıyacağınıza fırsat verecektir. Bizler yerel yöneticiler olarak, hedefimiz insan sağlığı ve çevre sağlığı. İnsan ve çevre sağlığını hedef aldığımızda, yapılan çalışmaların ve hizmetlerimizin, sizlere daha az iş ve az hasta göndere bilmektir. Tabi insanoğlu yaşadığı ortamda ister istemez, muhakkak bazı hastalıklarla, bazı rahatsızlarla gidip gelip sizin o şefkatli ellerinize geliyorlar. Başta doktorlarımız ve hemşirelerimiz, hasta sağlığı adına diye bilirim ki kendilerini feda ediyorlar; Çünkü kendi meslekleri çok kutsal. Kendi görevleri bazen kendi sağlıklarını da arka plana bırakarak hasta sağlığı üzerinde durdukları konuları için, bir bilim insanı olarak çok iyi biliyorum ki gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Burada iki günde inanıyorum ki çok önemli bilgiler paylaşılacak. İlimizden gelen tüm hemşire arkadaşlarda o deneyimden ve bilgiden yararlanacaklar ve inşallah Van’ımızda bölge sağlığı açısında üst olmaya aday ilimizde çok güzel sunumlar gerçekleştireceklerdir. Günümüzde sağlık olayı insanoğlunun çok üzerinde durduğu ve daha çok yatırım yaptığı, özelikle cerrahi ve ameliyathanelerle ilgili medikal çalışmalar olsun, diğer biyoteknik çalışmalar olsun, hızla değiştiği bir süreçte bizlerin çok önemli sunumlarıyla Van’ımızda da, çok kıymetli ameliyathane ve cerrahi çalışanları çok öneli tecrübeler kanacaklardır. Biz Belediye olarak da elimizde ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye çıkan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Meryem Yavuz ise, katılanlara slayt eşliğinde cerrahi uygulamalarda nelerin yapılması gerektiğini anlattı.