SGK Yalova İl Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz, Genel Sağlık Sigortası ve Gelir Testi Başvuru süresinin 6 ay uzatıldığını söyledi. Demiröz kayıtdışı istihdam alanında da Yalova’nın Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.
SGK Yalova İl Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz zorunlu olan Genel Sağlık Sigortası ve Gelir Testi Başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Sağlık Sigortası için başvuru süresinin 30 Nisan’da sona ermesi gerekirken Ekim ayı sonuna kadar sürenin uzatıldığını dile getiren Demiröz, "Genel Sağlık Sigortası başvuruları 30 Nisan’da, Gelir Testi ise Mart ayında sona eriyordu. Ancak bu süre 6 ay uzatıldı. Gelir Testi yapılması için Eylül Ayı sonuna kadar borcu olan sigortalıların ise borçlarını taksitlendirebilmeleri için Ekim ayı sonuna kadar süreleri var. Sigortaların taksitlendirmelerinde 18 aya kadar vade yapılabiliyor. Bir ay ödeyip bir ay ödememe şeklinde bir sistem var. Yani 2 ayda bir ödeme yapılıyor. Buda 36 ay süre anlamına geliyor" dedi.
Demiröz Yalova’da ki kayıtdışı istihdam oranının da Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurgulayarak, " Türkiye geneline bakıldığında Kayıtdışı istihdam Yalova’da bir hayli düşük Bunda Yalova halkının eğitim düzeyinin yüksek olması, bilinçli olması ve kurum olarak bizimde sıkı bir çalışma içerisinde olmamızın etkisi büyük. Kayıtdışı istihdamla ilgili bir servis de kuruldu. Bu servis dışında denetmenler sürekli denetimler gerçekleştiriyor. İhbar ve şikayetleri anında değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.