YALOVA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi, 12 Eylül 1980 darbesi döneminde düşüncelerinden dolayı beraber cezaevinde kaldığı koğuş arkadaşı Abdullah Baştürk’ün heykelinin açılışını yaptı.
Yalova Belediyesi tarafından Fevziçakmak Mahallesi’nde bulunan Abdullah Baştürk Parkı’na Baştürk’ün anıtı yapıldı. DİSK’in başkanlığını yapan Abdullah Baştürk’ün anıtının açılışına CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski başkanlarından Süleyman Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Baştürk’ün ailesi ile vatandaşlar katıldı. Milletvekili Muharrem İnce, "Bu toprağı onurlu kılan, güzelleştiren, şiirleri ve türküleri oluşturanlar devrimcilerdir, direnenlerdir. 50 yıl sonra zenginleri kimse hatırlamaz ama direnen insanları hatırlar. Değişimin önünden gidenler lider, ortasından gidenler durumu kavramış, arkasından gidenler de sürüklenmiş olur. Değişimin karşısına geçenler yok olur. Abdullah Baştürk de dünyadaki bu değişimi iyi kavrayanlardan birisi, iyi direnenlerden birisi" diye konuştu.
Süleyman Çelebi ise, "Bugün Abdullah Baştürk kimliğiyle örtüşen anıtı açacağız. Darbe döneminde, savcı, iddianameyi okurken, asılıyorsunuz, idam edileceksiniz deyince, ’Siz benim ancak ceketimi asarsınız’ demişti. İnatçı,mücadeleci bir insan. Siyasi partilerden, devletten, sermayeden bağımsız kişiliğini ortaya koyan önemli bir liderdi. Abdullah Baştürk, şimdiki gibi yandaş sendikacı değildi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.