Yalova Üniversitesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı.
Yalova Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan mezuniyet törenine Vali Selim Cebiroğlu ile davetliler, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Cebiroğlu, ilim ve eğitimin önemine işaret ederek, "Hayatı ilimle yaşamak lazım. Hayatı edeple yaşamak lazım. İlim sahibi edep sahibidir. Oku emri tüm dinlerde esastır. Okumamızın gayesi sadece bir diploma ile buradan ayrılmak olmamalıdır. İlim insanı kamil yapma yoludur. Ben bu üniversiteyi kuranlara çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizi eğiten ve hayata hazırlayan akademik kadromuza ve onların nezdinde rektörümüze teşekkür ediyorum. Yalova Üniversitesi ’ nin 10 binden fazla öğrencisi var. Diğer klasik üniversitelerde olmayan bize özel bölümlerde bu ülkeye gençler yetiştiriyoruz. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz ülkemizin geleceğine çok önemli katkılar sağlayacaklar. Yalova çok şanslı bir il zira 3 büyük ilin tam ortasında. Bu 3 ilin üniversitelerindeki üniversitelerin öğretim görevlileri de Yalova Üniversitesini seçiyorlar. Ben tüm mezun olan gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise üniversitedeki eğitim ve akademik kadrodan bahsederek, "Üniversitelerin rolü bilgi toplumunun oluşmasında vücuttaki beynin rolü gibidir. Akademik nitelikleri, endüstriyel tecrübeleri açısından başarılı öğretim üyelerini üniversitemize kazandırarak 32 profesör, 34 doçent, 98 yardımcı doçent, 95 öğretim görevlisi , 192 araştırma görevlisi , 26 okutman ve yurtdışında doktora yapan 41 öğretim görevlimizle 484akademik personelle birlikte öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Bugün 11 bin 287 öğrencimiz var. Yeniliklerle anılan bir üniversite olmak için hibrit ve özgün bölüm tasarımı ile bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ehil ve tecrübeli akademik kadromuzla donanımlı iş gücü hazırlamayı düşünerek yetiştirdiğimiz gençlerimizi hayata uğurluyoruz. Bunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından fakültelerin ve meslek yüksek okullarının ilk 3 derecesine giren öğrenciler ödüllerini protokol mensupları ile üniversitedeki hocalarından aldı. 21 öğrencinin ödül aldığı tören öğrencilerin mezuniyetlerini keplerini havaya atarak kutlaması ile sona erdi.