Yalova’nın Tonami Meydanı’nda yapılacak olan köprülü kavşak için inşaat çalışmalarının sürdüğü Dörtyol mevkiinde ambulansların zaman kaybetmemeleri için Yalova Belediyesi tarafından Araştırma Enstitüsü içerisinden alternatif yol yapılması çalışmaları başladı.
Araştırma Enstitüsü’ne hastanenin ön kısmından(adliyeye giden yol) girişi ile sadece ambulansların kullanacağı yaklaşık 800 metrelik yol için Yalova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı. Toprak alan stabilize yol yapılarak ambulansların kullanımı için hizmet verecek.
Yalova Belediyesi olarak yapılan çalışmalarda önce insana sağlığına önem verdiklerini söyleyen Başkan Vefa Salman; “Tonami Meydanı’na yapılan köprülü kavşak çalışmaları sırasında oluşan araç yoğunluğundan dolayı ambulansların zaman kaybedeceğini tespit ettik. Önceliğimiz insan sağlığıdır. Bu sebeple ambulanslar için alternatif yol güzergâhı belirledik. Araştırma Enstitüsü içerisinden ambulanslar zaman kaybı yaşamadan hizmet vermeye devam edecekler. Bu süreçte çalışmalarımıza yardımcı olan ve konuya destek veren Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz’a teşekkür ederim.”