Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Gelişen ve değişen muhasebe uygulamaları çerçevesinde Avrupa’da paket program stajı” adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında öğrenciler Almanya’ya gidiyor.
Proje faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Birol Taştan, “Ülkemizde mesleki eğitimin en büyük sorunlarından bir tanesi de staj ve beceri eğitimlerinin uygulanmasında yaşanan sıkıntılardır. Maalesef birçok alanda olduğu gibi muhasebe alanında da yapılan eğitim çoğu zaman teoride kalmaktadır. Bu nedenle katılımcılarımızın temel düzeyde ve teoride kalan mesleki eğitimlerini, bu proje kapsamında yapılacak uygulamalı eğitim ve staj faaliyeti sonunda daha ileri seviyelere götürmeleri gerekmektedir. Proje ile, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde planlanan 3 haftalık eğitim ve staj faaliyeti sonunda katılımcılarımızın mesleki becerileri geliştirilecek ve Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirlikleri artırılacaktır” dedi.
Gaziantep-Bedriye Haluk Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak olarak hazırladığımız proje kapsamında öğrenci ve öğretmenlerin 3 Mayıs’ta Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacağı belirtildi.