Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan “Eğitimde drama yaklaşımlarının 0-6 yaş çocuk eğitimlerinde uygulanması” adlı Avrupa Birliği projesi kabul edildi.
Akdağmadeni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan “Eğitimde Drama Yaklaşımlarının 0-6 Yaş Çocuk Eğitimlerinde Uygulanması” adlı Erasmus Mesleki Eğitim Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Bu kapsamda ortaklıkta yer alan okullarda eğitim görmekte olan 32 öğrenci ve bu öğrencilere refakatçilik edecek 4 öğretmen Almanya’nın Augsburg şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacak.
Proje faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Abdullah Abaylı, “Okul öncesi eğitimde çok önemli bir yeri bulunan drama alanında katılımcılarımız proje kapsamında Almanya’nın Augsburg şehrinde okul öncesi eğitim kurumlarında drama uygulamalarını bizzat yerinde inceleyip staj yapma fırsatı bulacaklardır. Bu proje sonucunda, öğrencilerimiz drama teknikleri konusunda kendilerini geliştirmiş olacaktır. Proje kapsamında yapacakları tüm faaliyetler katılımcılarımızın mesleki, kültürel ve dilsel gelişimlerine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, okul öncesi alanında eğitim verilmekte olan kurumlara düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecekler. Yurt dışı hareketlilik faaliyeti 05-25 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 21 gün sürecek” dedi.