Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu Öğrencileri Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyerek ekmek israfını önleme kampanyasına destek veren Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu tarafından düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler TMO Genel Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine TMO Müdürü Adnan Akça, Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Doğan, Okul Müdürü Osman Kayıhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Osman Kayıhan, okul olarak ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Okul aile birliğimiz ve öğrencilerimiz bu kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ev ev gezerek vatandaşları broşürlü uyarılarda bulundu. Artık ekmeklerin ise bir yerde toplanması sağlanarak hayvan barınağına gönderildi. Bu kampanya kapsamında bizde okul olarak ayrıca şiir ve resim yarışması düzenledik. Bu çalışmaları gören TMO Genel Müdürlüğü de yarışmada dereceye gider öğrencilerimizi ödüllendirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
TMO Yerköy Şube Müdürü Adnan Budak da Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulunun ekmek israfını önleme kampanyasına büyük destek sağladığını ve bu konuda farkındalık oluşturmak için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, “Bizim düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projesi adı altında yapılan bu kampanyada 2013 yılında Şu anki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilmişti. Bu okulumuzda bu konuda programlar düzenlenmiş, bilgilendirmeler yapmış ve ekmek israfına yönelik bir farkındalık oluşturmak için büyük gayret sarf ediyor. Bu konuda ayrıca Yozgat Müzeyyen Çokdeğerli İlkokulu kampanya kapsamında resim ve şiir yarışması düzenledi. Genel Müdürlüğümüzde dereceye giren öğrencilere ödül vermek ve bu farkındalığın ileriye gitmesi ve ekmek israfına yönelik çabaların sarf edilmesi ve halkın daha duyarlı olabilmesi adı altında çocuklara çam sakızı çoban armağanı teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdik. Bu farkındalığın daha da ileri boyutlara gitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.