Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi, engelli vatandaşların oy kullanmasını sağlamak için seferber oldu.
Bugün yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların talebi doğrultusunda Yozgat’ta öğleye kadar 36 vatandaş seçimlerde oy kullanmaları için Evde Sağlık Hizmeti Birimi görevlilerinin yardımıyla sandık başlarına giderek oylarını kullandı.
Yozgat’ta 78 yaşında felçli olan Neriman Dişlioğlu isimli vatandaş, evinden alınarak oy kullanacağı Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu’na getirilerek 1125 nolu sandıkta oyunu kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdi.
Oy verme işleminin ardından Neriman Dişlioğlu tekrar sağlık görevlilerinin refakatinde hasta nakil aracıyla evine geri bırakıldı.
Neriman Dişlioğlu oy kullanmaya gelemeyecek durumda olduğunu belirterek, “Felçli bir hastayım evde sağlık hizmeti ekipleri evimden aldı oyumu kullandım geri beni evime götürecek. Çok güzel bir uygulama teşekkür ederim. Ben de oyumu kullanmış oldum” dedi.
Kayınvalidesinin oy kullanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Tuncay Dişlioğlu ise verilen hizmetten dolayı yetkililere teşekkür etti.