Sarıkaya Yahyasaray Evleri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Dernek yönetimi ve Şekerpınar Mahallesi Yahyasaray evlerinde oturan vatandaşlarla Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel’i makamında ziyaret ederek, yaptıracakları caminin inşaat ruhsatını aldılar.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Yahyasaray evlerinin olduğu mevkide gerçekten bir ihtiyaç olduğunu ve bu camiyi yaptıracak dernek yöneticileri ve vatandaşlara teşekkür etti. Belediye olarak böyle hayırlı hizmetlere destek olacaklarını belirten Açıkel,” Yahyasaray evlerinin olduğu yere yapılacak camimizle vatandaşlarımız rahatlıkla ibadetlerini edebileceklerdir. Biz de derneğimize ruhsatımızı teslim ettik ve hemen çalışmaların başlatılması için kepçe ve kamyonlarımızı gönderdik. Çalışmaları yerinde inceleyerek bundan sonra da takipçisi olacağız ve bir an önce bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızın da bu camimizin yapımında ellerinden gelen maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerinden hiç şüphemiz yoktur. İlçemize ve Yahyasaray evlerinde oturan vatandaşlarımıza camimizin şimdiden hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.
Dernek Başkanı Hulusi Şahin, bu muhitte oturanlar için caminin çok büyük bir ihtiyaç olduğunu ve ruhsatı da alarak çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Şahin, “Buraya yapılacak olan camimiz Diyanet’in tip projelerinden biri olacak. Minareli, kubbeli ve 300 kişi kapasitesine sahip olacaktır. Ruhsatımızı aldıktan hemen sonra Belediye Başkanımız Ömer Açıkel, hemen inşaatın başlanacağı yere kepçe ve kamyonları göndererek hafriyat çalışmalarını başlattı ve bizzat kendisi giderek de çalışmaları yerinde inceledi. Bundan sonraki aşamamızda kendimizi önce Allah’a sonra da Sarıkayalı halkımıza emanet ediyor ve bu yolda yanımızda olmalarını bekliyoruz. Bir hadis-i şerifte de ‘Bir hayra vesile olan onu yapan gibi sevap alır.’ Bu inançla bizim halkımız şimdiye kadar hiçbir cami ve Kur’an kursunu dışarıya muhtaç etmemiştir. Bu camimizin yapımında da muhtaç etmeyeceklerinden eminiz. Başından beri bize desteklerini esirgemeyen halkımız, belediye personelimiz ve Belediye Başkanımız Ömer Açıkel’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.