Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından ’Askıda Paylaşmak Var’ projesi başlatıldı.
Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından daha önce başlatılan, ’Ahilik duası’, ’Siftah bizden bereket Allah’tan’ gibi projelerin ardından son olarak sosyal sorumluluk projesi olarak nitelendirilen ’Askıda Paylaşmak Var’ projesini başlattı.
Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, ’Askıda Paylaşmak Var’ projesini uygulamaya koyduklarını belirterek, “Vatandaşlarımız projemiz için hazırladığımız logoyu gördüğü her yerde askıda uygulamasına katılabilecek. Projemiz kapsamında her hangi bir esnafımızdan alışveriş yapan bir vatandaşımız alışverişini yapıp tamamladıktan sonra alışveriş üstünden kalan parayı yada gönlünden geçen miktarı projemize katılan esnafımıza bırakarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin alışverişine, ihtiyacına katkıda bulunacak. Askıya atılan bir on kuruş dahi olsa yardıma muhtaç ailemizin, vatandaşımızın alışverişinden düşülerek bir destek olacak” dedi.
Aktaş, “Amacımız insanlarımızın paylaşma olgusunu güçlendirmek, paylaşmaya alıştırmak aynı zamanda muhtaç insanlarımıza el uzatmak. Bizim gibi düşünüp, projemize destek olmak isteyen esnaflarımız odamızdan gerekli bilgiyi alabilirler” diye konuştu.