Kansere yenik düşen Milli Boksör Nagihan Bayer, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde toprağa verildi.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 1 yıldan bu yana lenf kanseri tedavisi gören Milli Boksör Nagihan Bayer (25)’in cenazesi, Boğazlıyan Çarşı Cami’nde kılınan namaz ardından Boğazlıyan ilçe mezarlığında toprağa verildi. Bayer’in cenazesine, Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, babası Nafiz Bayer, antrenörü Kemal Akdağ, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Baba Nafiz Bayer, Nagehan’ın tek çocuğu olduğunu ifade ederek, “Kızım bir süre burada tedavi gördü. Kan değerleri düşüktü. Hastanede 15-20 gün kaldı ve bir sonuç alamadık. Buradan Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne götürdük. Orada yapılan tetkiklerde kanser başlangıcı olduğunu öğrendik. 2 ay içerisinde yapılması gereken tıbbi müdahaleler yapıldı. Burada ’Amerika’ya da götürseniz çaresi yok’ denildi. Tek kızımızı kaybettik. Üzgünüm" dedi.
Antrenörü Kamal Akdağ, Nagehan Bayer’in 11 yaşında boksa başladığını ifade ederek, azimli ve başarılı bir sporcu olduğunu söyledi. Nagehan’ın Boğazlıyan’da boks sporu ile uğraşan ilk sporculardan olduğunu ve spor salonu olmadığı için çoğu zaman tarlada antrenman yaptığını anlatan Akdağ, "Nagihan’ın sürekli başarılı olma isteği vardı. Nagehan bu işi gerçekten çok sevdi. Nagehan’ın ilk başarısı Eskişehir’de Türkiye birinciliğiyle başladı. Daha sonra Konya’da şampiyon oldu. 2004 yılında Çankırı’da, 2005 yılında ise Ordu’da Türkiye şampiyonu oldu. Çok azimliydi. Bugün Türkiye’de birçok antrenörün takdirini topladı. Büyüklerde üçüncü olduktan sonra milli takıma seçilip, çok başarılı işler yaptı” şeklinde konuştu.