Yozgat’ta 15-22 Mayıs Aile Haftası kutlamaları başladı.
Yozgat İl Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Haftası Kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na stant açtı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, Aile Haftası’nın 1994 yılından bu tarafa kutlanan bir hafta olduğunu belirterek, “ Bizde Yozgat’ımızda Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bir farkındalık oluşturmak amacıyla Cumhuriyet alanımıza böyle bir stant açtık. Bizim bütün çalışmalarımız ve bakanlığımızın çalışmaları aile odaklıdır. Bizler her şeyden önce ailenin, toplumun mutluluğunu hedef alıyoruz. Mutlu bir toplum mutlu bir ülke demektir. Ailenin sıcak bir yuvada olması bizim için önemlidir. Karı ve kocanın akitleşerek sağlıklı, milli ve manevi değerlere bağlı olmaları bizim için önemlidir. Ailelerimizden istemediklerimiz huzursuzluklardır. Bu bizi de mutsuz ediyor. Böyle bir durum olması halinde ailelerimize aile danışma merkezimize sosyal destek sağlıyoruz. Parçalanmış aileleri sosyal destek veriyoruz” dedi.
Huzurevi ve Rehabilitasyon merkezimizde kalan engellilerin yapmış oldukları el işi çalışmalarını da sergilediklerini ifade eden Yücel, “Huzurevinde kalan engellilerin topluma ve ekonomiye katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.
Aile haftası olması dolayısıyla ailede doğum oranına teşvik etmek amacıyla hizmetler hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Yücel, “15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklarımız için müracaatlar almaya başladık. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci 400 TL, üçüncü çocuğa 600 TL olmak üzere bir defaya mahsus ödeme yapılıyor. Diğer yardımlar ise daha farklı. işimiz Yozgat halkımıza toplumumuzun sağlık ve mutlu bir aile olarak sürdürmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.