Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası Yozgatlılardan yoğun ilgi görüyor.
Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, 11-24 Mart tarihleri arasında kan bağışı kampanyası başlattıklarını belirterek, “Vatandaşımız yoğun ilgi gösteriyor ve günde ortalama 100’üniteye yakın kan alımı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu ilgi kampanya sonuna kadar devam eder” dedi.
147 yıldır dil din ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa hizmet eden Türk Kızılayı’nın faaliyetlerinden biri de gönüllü kan bağışçılarından kan alımı yaparak, ülke genelindeki hastanelerimizin kan ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Dumlupınar, “ Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Gelişen teknolojiye rağmen kanın laboratuar ortamlarında üretimi yapılamamaktadır. Kanın tek kaynağı biz insanlarız. Kan bağışında bulunmak bir insanlık görevidir. Kan bağışında bulunanların kendi sağlıkları açısından da önemlidir. Kan bağışında bulunanların vücudundaki kanları yenilenmektedir. 18 - 65 yaş arası erkekleri 3 ayda bir ve kadınları 4 ayda bir olmak üzere kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Türk Kızılayı olarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller neticesinde artık Kök hücre yani kemik iliği bağışı için numune de aldıklarını ifade eden Dumlupınar, “Alınan numuneler Bakanlığımızın belirlediği kök hücre merkezine ulaştırılmaktadır. Kök hücre bağışında bulunmak isteyenler kan verme aşamasında bizlere belirtip numunelerini verebilirler. 2015 Yılı Kan Bağışı hedefimiz 12 bin 500 ünite kan bağışı almaktır. Kan Bağışı Merkezimizde tek ekiple çalıştığımızdan dolayı ikinci bir doktora ihtiyacımız vardır. İlgilenenlerin Yozgat Kan Bağışı Merkezimizle irtibata geçmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.