Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri, Trafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında yaptıkları uygulamada sürücülere karanfil verdi.
Yozgat Bölge Trafik Müdürlüğü Kavşağında yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Trafik Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Vekili Komiser Ersin Aydınalp, Trafik Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini ve bu etkinlikleri yıl içerisinde zaman zaman tekrarlayacaklarını belirterek, “Karayolu Güvenlik ve Trafik Haftası münasebetiyle sürücülere karanfil dağıttık. Her zaman bizlerden bekledikleri şeylerin dışına çıkarak karanfil dağıtıyoruz, emniyet kemeri ve trafik kuralları konusunda bilgiler verip sürücülerimizi bilinçlendiriyoruz” dedi.
Yapılan bu uygulama halkımızın güven ve huzur sağlamak için olduğunu ifade eden Aydınalp, “Sürücülerimizin varacakları yere kazasız belasız ulaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Aslında trafik cezası değil de sürücülerimize her zaman karanfil vermek istiyoruz. Bu etkinlikler ile sürücülerimizin emniyet kemeri takmalarındaki duyarlılığı da artıyor ve bu durum bizi çok mutlu ediyor. Sürücülerimiz karanfil almalarını ilk önce şaşkınlıkla karşılıyor ama daha sonra bu uygulamadan memnun kalıyorlar. Sürücülerimiz ilk olarak kendileri trafik kurallarına uyduğunda diğer sürücülerinde kurallara uyduklarını göreceklerdir. Bunun için tüm sürücülerimizin kurallara uymalarını ve birbirlerine trafikte saygı çerçevesinde hareket etmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Karanfil alan sürücüler de uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, emniyet ekiplerine teşekkür etti.