AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman yapımı devam eden 400 yataklı hastane çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.
Yapımları devam eden ve geçtiğimiz günlerde üzülmez 1-2 ve değirmen ağzı yol çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman yapımı devam eden 400 yataklı hastane yapım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Zonguldak’ta yaptığımı kamu yatırımları ile ilgili çalışmaları yerinde inceleyerek yapılan hizmetlerin ne aşamada olduğunu görmek adına teşkilat olarak takip ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde Vekilimiz Özcan Ulupınar ile birlikte üzülmez 1 ve 2 tünellerinde incelemelerde bulunduk ve orayla ilgili kamuoyuna bilgiler verdik. İnşallah bu yıl içinde tünellerimiz hizmete geçiyor. Duble yollarımız ise aynı süre zarfı içinde hizmete geçecek. Bugün Zonguldak merkezde bulunan 400 yataklı otel konforunda yapımı devam eden hastanemizi incelemeye geldik. İnşaatımız son hızıyla devam ediyor. Hastane inşaatı başlamadan önce Zonguldak’ta arsa yüzünden bir sıkıntı yaşamıştık bu da hizmetin gecikmesine neden oldu hem Ereğli hem de Devrek’te bulunan sağlık bakanlığımızın yaptığı yatırımlar şuanda hizmete geçti. Daha önceden yer tespitini yapabilseydik şuan devam eden 400 yataklı hastanemizde tamamlanmış olacaktı. Seçim arifesinde fırsat buldukça bu yatırımlara bakıyoruz “ dedi.
Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Karaduman, “Muhalefet partileri zaman zaman açıklama yapıyorlar yaptığı toplantılarda iktidar partisi Zonguldak’a herhangi bir yatırım yapmıyor şeklinde ifade kullanıyorlar. Hal bu ki bu inşaatı yapan CHP 1. Sıra adayı Şerafettin Turpçu gördüğünüz gibi demek yatırımlar yapılıyor. Aynı arkadaşımızın Zonguldak’ta çeşitli yerlerde 100 milyona yakın iş yapıyor. Demek ki İktidar partisi Zonguldak’a kamu yatırımı getiriyor. Muhalefet partileri bu açıklamaları yaparken öncelikle Zonguldak’taki kamu yatırımlarını bir gözden geçirip sonra açıklama yapmalarını sizlerin aracılığıyla duyuruyoruz. Biz AK Parti döneminde yaptığımız bütün yatırımları milletvekillerimiz aracılığıyla takipçisi olarak Zonguldak halkına sunabilmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah 7 Haziran günü milletimizin takdiri ve teveccühü ile Zonguldak’tan büyük destek alıp bu istikrar ve güven ortamının devam etmesi için bizlerde gayret göstereceğiz" diye konuştu.
Hastane inşaatının 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini ifade eden Karaduman şöyle dedi:
"2 yıl zarfında hastanemiz hizmete girecek. Daha biz burada temel atmadan önce incelemelerde bulunarak teknik anlamda bilgiler aldık. Tek kişilik ve iki kişilik olmak üzere otel konforunda son derece modern hem Zonguldak hem de bölgemize hitap edecek çok güzel bir sağlık tesisi olacak. Umut ediyorum bu tesisle birlikte Zonguldak çehresindeki insanlarımızda Ankara ve İstanbul’a gitmekten ziyade sağlıkla ilgili bütün sorunlarını burada çözmüş olacaklar.”